Не съдете хората, които опитват и не успяват. Съдете само онези, които не успяват да опитат.
Новини
Вицове
Форум
Снимки
Приятели
Категории

Всички - 1716
Софтуер - 384
Любопитно - 230
Забава - 184
Други - 125
Булгаристан - 92
Игри - 76
Хардуер - 72
Интернет - 67
България - 53
Сигурност - 44
По света и у нас - 41
Музика - 41
Linux - 40
Програмиране - 38
Аванта - 38
Филми - 33
Хитринки - 31
Windows - 29
Куриози - 19
Вируси - 18
Къси разкази - 13
Романтика - 10
Драйвери - 10
Фото - 9
Телефони - 7
Статии - 6
Телевизия - 5
Финанси - 1
Новини

Софтуер >> 03.06.2004г. - 15:52ч. >> Nedman | Коментари (4) | Shortcut

Дни на Microsoft в България

Вторник и сряда тази седцмица (1-2 юни 2004) се проведоха Дните на Майкрософт в България. Моя милост присъства през първия от дните.

Доста противоречиви чувства породи това събитие в мен. Имам предвид преди всичко добрата и едновременно с това лоша организация. Регистрацията е бърза и безболезнена :) На място можеше да се регистрира всеки, който иска да присъства дори и той да не се е регистрирал през сайта предварително.

Залата която бе избрана за целта бе тази на Централния Военен Клуб. Това е една разкошна бална зала. Издържана е класически виенски стил с разните му там фрески и финфлюшки по стените. Създава впечатлението че всеки момент ще влезе австроунгарския крал барабар със свитата си от хусари и други екзотични несрещани по нашите земи бохемски длъжности. Само дето бе малка. Прекалено малка за стотиците желаещи да присъстват на MsDays2004. Към края на деня когато залата се поизпразни всичко беше ок, но все си спомням накацалите покрай колоните дългокоси и безкоси девелоперчета и девелоперки протягащи уши да чуят за какво аджеба иде реч, което автоматично ме подсеща за

Озвучаването. Което бе под всякаква критика. Малките микрофончета които бяха закачени за яките на лекторите бяха прекалено слабички да предадат достатъчно силно и ясно речта им. Опитаха да усилят звука от усилвателите, ефекта беше предсказуем - микрофония. Микрофонията пречеше и на свободния ход на сцената, та лекторите не трябваше да подхождат много-много към публиката. Всъщност просто не трябваше да преминават отвъд линията на озвучаване за да не се затвори кръга микрофон-озвучително тяло, но това естствено внесе известна статичност в изложението.
Двата екрана които бяха малко ниско и 1/4 от тях оставаше закрита от главите на стоящите на предните редове.

Лекциите (поне първите две) бяха безполезни като се има предвид че отделиха толкова много време на SSL/TLS/Digital Signature/Buffer Overrun/SQL Injection/Cross Site... защо ли трябваше да занимават гост лектора от чужбинско Рафал Лукавйецки с такива глупости? Може би защото това е научил най-добре човека, знам ли :)

По време на втората лекция някой упорито чукаше и стържеше нещо, сякаш точно днес в присъствието на всички тези хора той трябва да покаже че работи. Само дето не излезе да се представи на сцената. По едно време някакви момчета с надпис "Security" на гърба се разтичаха напред назад, може би консултирайки се, какво да му направят на тоз самоотвержен пролетарий. Като имам предвид че това е Microsoft най-вероятно са му затъкнали гърлото с пачки $$$ и са го пуснали да си ходи ;-) Важното е че шума спря.

Най-силно впечатление ми направи колко много MS наблягат на сигурността. Това сякаш е даже по-приоритетно от .NET технологията която толкова усилено налагат като стандарт по света (J2EE трепери!;). Темата за сигурността бе застъпена доста широко. На няколко пъти беше посочено "Живеем в нови времена, които предполагат ново, много по-високо ниво на сигурност!". Даже подаръка за всеки един участник в семинара направен в края на деня беше свързан точно с това - книга със заглавие "Писане на сигурен код."

В последната част от семинара бе разгледано и новото Visual Studio 2005 codenamed Whidbey. Общо взето такива благинки бяха показани че не можах да смогна да ги запомня, но някои от тях бяха:
* смесване на C# и C++
* нови контроли и улесняване на работата с форми и контроли
* нововъедения в C# 2 - yield return, generics, анонимни методи, описване на един клас в няколко файла (цък)
* рефакторинг - превръщане на променива в свойство и т.н.
Явно момчетата от MS яко работят (едно голямо браво от мене)

Трябва да кажа няколко добри думи за манджата на семинара или иначе казано: кафе паузите, обяда и коктейла накрая. Кафето беше готино, обяда беше вкусен, а коктейла накрая се състоеше от безброй коктейлни лакомства и бира на корем. :)

Въпреки някои организационни неуредици, трябва да кажа че според мен този семинар беше успех. Лекции изнесоха много ерудирани хора, големи професионалисти, със големи знания и силни идеи. Те спомогнаха да бъде уловена идеята за това какво е съвременното разработване на приложения, а и накъде върви то т.е. какво ще бъде то утре.

Ами това е.
Ще се видим догодина на MsDays 2005 :)

п.с.
много съжалявам че не мога да подкрепя материалчето със снимки, но просто не разполагам с такива.ТърсенеПоследни събития

Виц         (26.01-13:56ч.)
Виц         (18.01-13:29ч.)
Виц         (17.01-00:32ч.)
• Новина    (07.11-11:44ч.)
Виц         (30.09-18:21ч.)
Коментар (19.08-12:42ч.)
Виц         (11.07-18:27ч.)
• Новина    (19.06-11:54ч.)
Коментар (04.06-22:51ч.)
• Новина    (11.01-22:50ч.)


посещения: 3803365 | онлайн: 56 | sms: 16847 | уникални днес: 47 | импресии днес: 488 Реализация Милен Василев © 2002
Играй онлайн Sokoban