Не съдете хората, които опитват и не успяват. Съдете само онези, които не успяват да опитат.
Новини
Вицове
Форум
Снимки
Приятели
Категории

Всички - 1716
Софтуер - 384
Любопитно - 230
Забава - 184
Други - 125
Булгаристан - 92
Игри - 76
Хардуер - 72
Интернет - 67
България - 53
Сигурност - 44
По света и у нас - 41
Музика - 41
Linux - 40
Програмиране - 38
Аванта - 38
Филми - 33
Хитринки - 31
Windows - 29
Куриози - 19
Вируси - 18
Къси разкази - 13
Романтика - 10
Драйвери - 10
Фото - 9
Телефони - 7
Статии - 6
Телевизия - 5
Финанси - 1
Новини

Финанси >> 06.11.2011г. - 20:53ч. >> Atakmim | Коментари (0) | Shortcut

Малък финансов обзор за изминалата седмица

Седем дни са страшно дълъг период от време, в който може да се случи какво ли не...Бойко Борисов може да излезе със становище, което до края на седмицата се е променило 46 пъти, докато накрая по логиката на повратливото движение на земята се върне в изходна позиция. Гърция може да вземе още поне един заем от международните кредитори, който няма никакво намерение да връща. Играчите на ЦСКА, Левски или Литекс може да научат, че имат нов треньор. Впрочем, през миналата седмица играчите на ЦСКА, Левски и Литекс научиха, че имат нови треньори.

В понеделник страната осъмна с нов президент – Росен Плевнелиев стана първият кандидат на управляваща партия, който влиза на Дондуков 2. Разбира се, ние научихме със закъснение това официално, тъй като ЦИК продължаваше и продължаваше и продължаваше да брои бюлетини. Те бяха навсякъде – в джобовете на кандидат-кметове, в чували, торби, контейнери, а в село Войводово си записваха резултатите на белота връз тях. Нищо чудно, че ЦИК има такива проблеми да ги преброи.

Във водещите новини липсваше депутатът от ГЕРБ  Светослав Иванов, който този път не помагаше на бременни представителки на секционно-избирателни комисии да мъкнат чували с бюлетини и остави това на други свои приказни колеги – Карлсон, Дядо Коледа и Гена – Генадий, крокодил.

Часовникът, спечелен от Цветан Цветанов на бас с премиера, се оказа някакво съмнително китайско менте за 150 лева. „...струва 150 лева. Аз го лъжа че е по-скъп. Да се радва..“

Докато Цветанов се радваше, в понеделник вечер на поредния си часовник,  гръцкият премиер, на когото няколко дни по-рано бяха обещали едни пари и след като банките-кредитори се навиха да не си търсят половината от старите, шашна света, като заяви, че ще обяви референдум.

Във вторник стана ясно, че служител на НСО е бил наказан, защото завел Лютви Местан при Борисов, вместо при Първанов. Дето се вика, той човека как да разбере разликата?

Никола Саркози се шокира от идеята за референдум в Гърция, колкото всички нас, но успя да се пребори с конкуренцията и да привика Папандреу за процедура известна като „нашокване на канчето“.

Симеон Дянков използва суматохата за да прокара проектобюджет 2012, в който вече липсват чушките, доматите, лучецът, а след като още в предишния бюджет нямаше колбасец – не става ясно дали изобщо говорим за пица или е изпекъл тестото за мекиците.

В четвъртък Папандреу заболя от болест известна като „бойкоборисизъм“ – променяше мнението си на кръгъл час. Първо обяви, че референдумът ще е на 4 декември. После поиска временно правителство. Накрая се нави и на правителство в което да го няма – стига партията му да командва парада.

Без никаква връзка с депутата от ГЕРБ Светослав Иванов, от Младежкия театър съобщиха, че ще поставят Карлсон. С Герасим Георгиев – Геро в ролята на момчето с перката. Харесваме Геро, но... Друго си е Светослав Иванов.

В петък Георгиос Папандреу се събуди с цицини по главата, от всичкото нашокване, което Меркел и Саркози му нанесоха. Съобщено бе, че референдум няма да има. Съобщи го финансовият министър Венизелос. Поради две причини. Първо, предвид габаритите му от „Нова демокрация“ не смеят да му противоречат. Второ, според непотвърдена информация от анонимни източници – чимберите му на връщане в самолета били причинили на Папандреу по-сериозни цицини даже от тия на Меркел.

Също в петък стана ясно, че Симеон Дянков закрива Държавния резерв. Вероятно под негово давление в БДЖ също започнаха мащабни орязвания. Засега най-неравна изглежда борбата му с феодалните старци от БАН, които не искат да си ходят дори при липсата на бюджет.

В далеч по-сериозните новини от деня – кметове в градове, села и паланки положиха клетва. Сред тях беше и Илеми Бефа. В сравнение с него Светослав Иванов изглежда като невинно тимуровче. Да припомня, че докато bTV го интервюираха, бай Илеми, господин Бефа премяташе от един в друг джоб незнайно как оказала се там бюлетина. А после бил виновен ЦИК, че не може да ги преброи.

Навремето битуваше един виц – че програмата на албанската телевизия започвала всяка сутрин с обръщение към единствения си зрител – „Добро утро, Енвер ходжа“ и приключвала програмата с „Лека нощ, Енвер ходжа“

В петък вечер българският Енвер ходжа завърши с участие в „Панорама“, където сред всички бисери роди и цял диамант.

„Ако царят беше президент, за Шенген дори нямаше да си помисли Холандия да ни спира“ – убедено заяви Бойко Борисов – „Защото съм сигурен, че холандската кралица щеше да се намеси лично тогава. Сигурен съм.“

„Няма среща по света, която да съм провел и в края й да не ме попитат „Как е царят?

Как е? Как да е – брои едни декари с гори и се чуди дали да не подари Мусала на бедните.

В събота сутрин премиерът осъмна в ТВ7. Там участва в спортната рубрика (къде другаде – той играе тенис с Борис Бекер, шах срещу Каспаров и мач с Вучката, а въпреки това е така пренебрегван от спортните предавания)

Там Борисов заяви, че търси „усилено“ спонсор за Левски.

В неделя, след като се убеди най-накрая, че ЦИК е изброила каквото където е открила, Меглена Кунева призна поражението си, честити на победителите и заяви, че остава в политиката. И на няколко пъти натърти, че би участвала пак. Ако Цветан Цветанов реши, че избори изобщо ще се провеждат.

Дами и господа, драги деца, приключи още една упорита седмица в българския и европейския политически живот. Господин Плевнелиев е президент, Илеми Бефа – кмет на село Войводово, Светослав Иванов е депутат от ГЕРБ, а Георгиос Папандреу – премиер на Гърция.

Сега разбирам какво имаха предвид феновете на Арсенал, които едно време скандираха за собствения си бек Лий Диксън – „Щом той може да е национал на Англия, ние що да не можем?“
ТърсенеПоследни събития

Виц         (26.01-13:56ч.)
Виц         (18.01-13:29ч.)
Виц         (17.01-00:32ч.)
• Новина    (07.11-11:44ч.)
Виц         (30.09-18:21ч.)
Коментар (19.08-12:42ч.)
Виц         (11.07-18:27ч.)
• Новина    (19.06-11:54ч.)
Коментар (04.06-22:51ч.)
• Новина    (11.01-22:50ч.)


посещения: 3834885 | онлайн: 46 | sms: 16847 | уникални днес: 58 | импресии днес: 226 Реализация Милен Василев © 2002
Играй онлайн Sokoban