Не съдете хората, които опитват и не успяват. Съдете само онези, които не успяват да опитат.
Новини
Вицове
Форум
Снимки
Приятели
Категории

Всички - 1716
Софтуер - 384
Любопитно - 230
Забава - 184
Други - 125
Булгаристан - 92
Игри - 76
Хардуер - 72
Интернет - 67
България - 53
Сигурност - 44
По света и у нас - 41
Музика - 41
Linux - 40
Програмиране - 38
Аванта - 38
Филми - 33
Хитринки - 31
Windows - 29
Куриози - 19
Вируси - 18
Къси разкази - 13
Романтика - 10
Драйвери - 10
Фото - 9
Телефони - 7
Статии - 6
Телевизия - 5
Финанси - 1
Новини

Булгаристан >> 17.04.2007г. - 13:21ч. >> Escarina | Коментари (2) | Shortcut

Дебилска история

Какъв човек трябва да си, за да те окачествят като дебил? Учените казват, че това е най-леката форма на олигофрения, но когато подобна квалификация е отправена към някой, който по някакви странни и необясними причини си мисли, че е нормален, думата “дебил” звучи леко обидно. Като казвам “леко”, имам пред вид 100-килограмов сумист, който не би могъл да се мери със своите 150 и нагоре килограмови колеги.

Как е възможно държава, която вече е член на Европейския съюз и съвсем скоро ще избира свои представители в Европарламента, да си позволява да търпи подобно отношение към свои граждани, които са имали неблагоразумието или просто казано – са решили да не ближат задните части на власт имащите, и са изказали различно от тяхното мнение по съвсем законен начин?!

Когато шепа хора решат, че нещо, което властта (независимо под каква форма е тя) прави, не е правилно и съвсем случайно тази шепа хора бъде подкрепена от още седем хиляди души за отрицателно време, един нормален човек би се замислил дали пък наистина даденото нещо е правилно. Или може би това би направил само някой “дебил”?

Явно упадъкът е наистина голям и повсеместен, след като все по-често и дори постоянно се наблюдават прояви на пълно и безвъзвратно обръщане на смисъла, значението, символиката и ролята на действия, идеи и термини.

Ето как на практика става това:

  1. Тези, които искат да застроят един парк, а не да го облагородят, както се опитват да заблудят и твърдят пред обществеността, наричат другите, които са против унищожаването на редки и уникални дървесни и животински видове, запазването на така оскъдните в днешно време тревни площи и запазването на един уникално красив парк – ДЕБИЛИ.
  2. Тези, които искат да премахнат цяла алея с огромни по размер и брой дървета и да я превърнат в паркинг, за да може количеството на изгорели газове да е достатъчно високо, за да не може в близост да се разхождат майки с малки деца, че и който и да било друг, наричат онези, които са против това – ДЕБИЛИ.
  3. Журналистите, които си позволяват да не отразяват важни събития и информации, които биха могли да послужат като коректив за властта – информации за това как се работи в ЕС, какви са възможностите за успех, развитие и просперитет пред България и нейните граждани, тези същите журналисти, които дори не смеят да направят нещо, което в миналото се е наричало разследваща журналистика (да не говорим въобще за купените медии), същите те си позволяват да “отразяват” думите на някакви “МЛАДИ” хора от организация, която странно защо по съкращение се нарича РМС и които наричат инакомислещите – ДЕБИЛИ.

Интересно ми е дали някой съдебен състав би се решил да разгледа жалба от засегнатите “ДЕБИЛИ” за публична обида срещу тях и целенасочено уронване на престижа на една организация и хората, работещи в нея? Наистина се надявам подобно нещо да се случи и онези, които си позволяват да дават подобни “леко” обидни квалификации в публичното пространство съвсем целенасочено, да бъдат заслужено осъдени.

Не бих могла да си представя, въпреки че съм напълно убедена, че България продължава и ще продължава да бъде управлявана от т. нар. “комунисти”, по методите и начина, познати на живелите през втората половина на 20 век в тази държава. Време, когато всяка различна и особено разумна мисъл е бивала преследвана и унищожавана възможно най-брутално и жестоко, само и само някои от тези, които са на върха, да продължат да правят абсолютно безнаказано каквото си искат. А “доволният” народ да им ръкопляска, да се прави на щастлив, на безгрижен, на тотално задоволен и да извършва някои виртуални действия, насочени към виртуалните задни части на властта, с езика си.

 

Докога ще продължава това? Има ли въобще нормални хора в тази държава? Нормалните хора ДЕБИЛИ ли са? Само те ли не са ослепели още за безумията, които стават около тях? Другите къде са? Какво правят?! Да си нормален престъпление ли е вече или болестно състояние?!

 

Ровейки се из нета и във връзка с горе написаното, попаднах на следните Закони на дебиликата (http://www.geocities.com/pepelia/debilite1.html):

1.     Всеки дебил знае, че е дебил.

2.     Дебилът е дебил завинаги.

3.     Дебилът е на всеки километър.

4.     Дебилът се захранва с вещества.

5.     Дебилът е съвършен дебил.

6.     Дебилът напада.

7.     Дебилът в нужда се познава. (A debil in need is a debil indeed)

8.     Дебилът знае всичко.

9.     Дебилът е важен.

10. Дебилът иска пари.

11. Разяреният дебил плюва.

Анализирайки тези закони, някак си все ми се струва, че те напълно пасват на повечето хора от властта с изключение на първия закон. И за да е изпълнен и той, се обръщам точно към тези хора да се вгледат добре в себе си и да се познаят. Достатъчно е само да погледнат в огледалото и да кажат първото, дошло им на ум изречение. Просто перфектно.


ТърсенеПоследни събития

Виц         (26.01-13:56ч.)
Виц         (18.01-13:29ч.)
Виц         (17.01-00:32ч.)
• Новина    (07.11-11:44ч.)
Виц         (30.09-18:21ч.)
Коментар (19.08-12:42ч.)
Виц         (11.07-18:27ч.)
• Новина    (19.06-11:54ч.)
Коментар (04.06-22:51ч.)
• Новина    (11.01-22:50ч.)


посещения: 3834852 | онлайн: 36 | sms: 16847 | уникални днес: 58 | импресии днес: 191 Реализация Милен Василев © 2002
Играй онлайн Sokoban